ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. | ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1996

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

 Ο  Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων (ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ) είναι το επαγγελματικό σωματείο του οποίου τα μέλη ασκούν επαγγελματικά το επάγγελμα του Εκπαιδευτή των σκύλων. Ο σκύλος από τον μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο ορίζεται ως "Ζώο συντροφιάς" και ξεκαθαρίζει ότι ζώα συντροφιάς είναι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για κυνήγι, για φύλαξη χώρων, για την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης.

 

H εκπαίδευση λοιπόν του σκύλου είναι η εκμάθησή του με διάφορες τεχνικές και γνώσεις, πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό στο αγαπημένο μας τετράποδο στο να χρησιμεύει στις πιο πάνω εργασίες αλλά και σε μία άλλη σειρά εργασιών όπως υπακοή, διόρθωση συμπεριφοράς, Αgility, σωματοφυλακή, ανίχνευση ναρκωτικών ή εκρηκτικών, Pet-therapy, κυνάθλημα συνεργασίας σκύλου-ανθρώπου και καθώς και άλλες μορφές εκπαίδευσης ανάλογα με τις καταστάσεις και τις ανάγκες κάθε εποχής.

 

Το έργο του εκπαιδευτή είναι η εκπαίδευση των σκύλων για τα πιο πάνω αλλά και η εκπαίδευση των ιδιοκτητών μαζί με τους σκύλους τους ώστε να υπάρχει αρμονική συμβίωση, να μην δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον τους, να αποκτήσουν κυνοφιλική συνείδηση και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους (ευζωία, άσκηση του σκύλου, επισκέψεις στον κτηνίατρο, κανόνες υγιεινής όπως μάζεμα των περιττωμάτων από τα πεζοδρόμια, σεβασμός στους συμπολίτες πχ. άσκοπο γάβγισμα, κλπ.) ώστε με αυτό τον τρόπο να διδάσκεται ο σεβασμός στους ανθρώπους άλλα και στα άλλα ζώα.

 

Τα μέλη του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1996, εξασκούν νόμιμα το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων σε αντίθεση με διάφορους κατ' ευφημισμόν εκπαιδευτές οι οποίοι εργάζονται παράνομα εκμεταλλευόμενοι τους ιδιοκτήτες και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στα εκπαιδευόμενα σκυλιά και δυσφημούν το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων.

 

Μέλη του συλλόγου, έχουν διοργανώσει σεμινάρια σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, δήμους και σχολεία και έχουν συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια της αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων. Επίσης τα μέλη του συλλόγου ενημερώνονται, μέσω σεμιναρίων, για τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση σκύλων και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς όπου και έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις.

MENU

a