ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. | ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1996

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Κανόνες Εξετάσεων Εκπαίδευσης

Όλα τα έντυπα που διατίθενται για κατέβασμα στον υπολογιστή σας, είναι σε μορφή .PDF και θα χρειαστεί να έχετε το πρόγραμμα Acrobat Reader για να τα δείτε. Μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο web site της Adobe κάνοντας click εδώ.

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Γιατί είναι απαραίτητη η βασική εκπαίδευση του σκύλου μας.

Η απόκτηση ενός σκύλου είναι μια απόφαση ευθύνης. Ο σκύλος θα μας συντροφεύει για παραπάνω από μια δεκαετία. Είτε πρόκειται για ένα σκύλο που θα υιοθετήσουμε από ένα καταφύγιο, απ´ το δρόμο ή από κάποιο φιλοζωικό σωματείο, είτε για ένα σκύλο που θα αποκτήσουμε από κάποιο εκτροφέα, σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα.

Σωστός ιδιοκτήτης είναι αυτός που φροντίζει όχι μόνο για τα εμβόλια και το φαγητό του ζώου αλλα και για τη σωστή κοινωνική συμπεριφορά του σκύλου του μέσα και έξω από το σπίτι του και την εκτόνωσή του.

Ένας σκύλος που μαθαίνει τη σωστή κοινωνική συμπεριφορά είναι ενα ζώο που νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του άρα είναι ευτυχισμένο. Κατ’ επέκταση γίνεται ένας σκύλος που μπορεί να μας συντροφεύει στις δραστηριότητές μας άρα και ο ίδιος περνά καλύτερα.

Απο τη στιγμή λοιπόν που έρχεται στο σπίτι μας το νέο μελος που λέγεται σκύλος, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν νόμιμο επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος είναι ο κατάλληλος ανθρωπος για να μας καθοδηγήσει για το μεγάλωμά του και να τον επιλέξουμε αφού τον γνωρίσουμε από κοντά .

Η διόρθωση μιας κακής συμπεριφοράς με τις συμβουλές ενός επαγγελματία είναι εφικτή κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Αν μη τι άλλο ο εκπαιδευτής σκύλων γνωρίζοντας την ψυχολογία του ζώου δύναται να μας κατευθύνει ως προς τον τρόπο χειρισμού του σκύλου.

Η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη εκπαίδευση γίνεται μόνο από επαγγελματία και διαμορφώνει έναν σκύλο ισορροπημένο με αυτοπεποίθηση. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης μαθαίνει καλύτερα την ψυχολογία του σκύλου του και αποκτά τον έλεγχο του σε όλες τις συνθήκες.

Η βασική υπακοή είναι το μέσον για να χτίσουμε έναν σκύλο με υγιή νου και διαχειρίσημο στην καθημερινότητα. Μέσω λοιπόν της βασικής υπακοής επιτυγχάνεται η αρμονική συμβίωση.

 

Τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων.

 

MENU

a